Mentale trainer- coachopleiding

“Deze speciale mentale opleiding is een must als het gaat om groei in de rol als trainer en coach.”

Optimaal presteren 
Een zelfsturende, optimaal werkende organisatie of vereniging vraagt van trainers en coaches de kennis en vaardigheden om spelers, individueel en in teamverband, op de juiste wijze mentaal te prikkelen om zo het beste uit zichzelf te halen.


Unieke training voor coaches en trainers
Ik heb in mijn praktijk Verbeter Presteren een unieke trainer- coachopleiding ontwikkeld. Tijdens deze opleiding ontdek je de kern van het mentale inzicht in jezelf en in het te begeleiden individu en/of team. Ik gebruik hierbij diverse expertise tools. Het blijft beslist niet bij theorie alleen, de invulling in de praktijk is het allerbelangrijkst.

Om optimaal te presteren zijn groeps- en individuele doelstellingen van groot belang. Gestelde doelen zijn het uitgangspunt voor (zelf)reflectie op het leren en functioneren.


Over het programma
De opleiding start met een kennismaking met de totale groep trainers en coaches en uitleg over het programma. Iedere trainer/coach maakt een persoonlijke competentiescan, brengt kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van talentenbegeleiding in kaart. Wat zijn je eigenschappen, wat betekent dit voor jou en voor je omgeving.
In een aantal sessies gaat de trainer/coach vervolgens aan de slag met het maken van een individuele en een teamscan. Wat betekent deze scans voor het gedrag van de trainer/coach?

Gedurende het traject is het werken met praktijksituaties, reflectie en zelfreflectie en de vastlegging in het praktijkhandboek de rode draad in het programma. Het geven en ontvangen van feedback op praktijksituaties wordt ondersteund met eigen videomateriaal. Dit creëert grote impact op het leereffect.


Wat zijn dan de resultaten?

  • Trainers en Coaches (T&C) kennen zichzelf en weten wat hun gedrag doet met de spelers
  • T&C weten de theoretische kennis van mentale prikkels om te zetten naar de praktijk op het veld
  • T&C kunnen een individuele scan en een teamscan maken, gevolgd door een doelgericht plan dat aansluit op de praktijk
  • T&C weten de juiste taal te spreken
  • Opleidingsproduct voor korte en langere termijn
  • Een mentaal trainingsboek met keur aan praktijkvoorbeelden

Wil je meer informatie over mijn werkwijze of weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook hieronder je gegevens invullen, ik neem zo spoedig mogelijk contact op.

Naam:

E-mail:

Telefoon: