Bedrijfsleven

“Juist op de werkvloer kan een onafhankelijke mediator van grote betekenis zijn. Ik heb vaak gezien dat escalatie van conflicten in een vroegtijdig stadium wordt voorkomen.”

Arbeidsmediation | Als gewoon (samen)werken niet meer gaat of lukt
Op de werkvloer en binnen arbeidsverhoudingen is er, net als overal, wel eens wat aan de hand. Vaak lost het zich op met een goed gesprek maar als het dieper ligt, al langer speelt of de organisatie onderwerp van een geschil is, wordt het lastiger. Dan wordt het tijd voor mediation, in dit geval specifiek arbeidsmediation.


Met arbeidsmediation worden negatieve effecten beperkt
Een team aansturen, collegiaal samenwerken en doelen stellen horen bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Hierbij gaan wel eens dingen fout; we begrijpen elkaar verkeerd, zijn het niet met elkaar eens of wellicht is er zelfs onwil in het spel. Het resultaat is hetzelfde: verminderde prestaties en uitval. Leidinggevenden zien dit terug in rendement, kwaliteit en ziekteverzuim.

Ook situaties die minder concreet zijn, kunnen wel degelijk een schadelijke werking op de werkvloer en de onderlinge verhoudingen hebben. Denk aan demotivatie, pesten, erkenning, onvrede en de wens om van werkkring te switchen. Het is wachten tot het escaleert, maar je kunt er ook wat aan doen. Met arbeidsmediation werk je aan een duurzame oplossing gericht op de toekomst.


Arbeidsmediation kun je effectief inzetten bij conflicten tussen: 

  • Werkgever – werknemer
  • Direct leidinggevende – werknemer
  • Collega’s onderling
  • Teamconflicten

Wil je meer informatie over mijn werkwijze of weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook hieronder je gegevens invullen, ik neem zo spoedig mogelijk contact op.

Naam:

E-mail:

Telefoon: