Onderwijs

“Als leerling, leraar en staf, op school moet je je veilig voelen en gezien worden. Ik werk samen met Stichting Veilig Onderwijs om hieraan een bewuste bijdrage te leveren.”

Mediation in het onderwijs voor een veilige omgeving
Het onderwijs is gebaat bij mediation. Zoals bekend is deze methode sneller, goedkoper, effectiever en minder stressvol dan een juridische procedure. Onderwijs en mediation passen goed bij elkaar, zowel tussen interne partijen, als tussen interne en externe partijen.

Paul Van Gestel werkt samen met de Stichting Veilig Onderwijs om op de terreinen als beleid en mediation een bijdrage te leveren aan een veilige omgeving voor leerlingen en staf van de onderwijsorganisatie.

Het is belangrijk dat er een omslag in de mentaliteit plaatsvindt om conflicten in een vroeg stadium aan te pakken. Het structureel gebruikmaken van een mediationclausule kan een essentiële rol spelen voor het succes van de mediation. Het ligt aan de partijen zelf om van de mediation een succes te maken. Eenmaal aan tafel hebben beide partijen al een grote voorsprong richting een oplossing gecreëerd. Een vroege voorsprong geeft vertrouwen en uitzicht op een gezamenlijk wenselijke resultaat.

‘Met mensen werken vind ik leuk. Dat is ook spannend.’
Klik hier om het bestand Met beleid te werk gaan, Paul van Gestel.pdf te downloaden.
Een jaar terug (in 2020) maakte Paul Van Gestel zijn entree bij Stichting Veilig Onderwijs als beleidsmedewerker. Onlangs startte hij met zijn eerste klus voor de stichting: een veiligheidsplan schrijven voor een onderwijsinstelling in Waalwijk. Het is een soort proeve van bekwaamheid voor hem. Ik ben een groentje, zegt hij met enige zelfspot. “Maar op basis van mijn ervaring als docent en coach weet ik wel hoe het er in een school aan toegaat. En ik heb de kennis in het begeleiden van reorganisatie- en optimalisatieprocessen.” Dit is het eerste gesprek in een serie met de beleidsmedewerkers van Stichting Veilig Onderwijs, door Chris Reinders


Wilt u meer weten over onze werkwijze neem dan contact op voor een oriënterend gesprek.

U kunt ook hieronder uw gegevens invullen, dan hoort u zo spoedig mogelijk van ons.

Naam:

E-mail:

Telefoon: