EMDR behandeling

“Trauma’s en angsten zijn er in vele vormen. Maak een einde aan de worsteling, EMDR kan veel voor je betekenen.”

Traumabehandeling (EMDR) 
EMDR is geschikt voor kinderen en volwassenen met trauma- en angstklachten. Het is een directe en effectieve behandelmethode voor trauma's (PTSS) en steeds terugkerende vervelende gevoelens en gedachten.

De behandeling werkt direct en sluit aan op de wens, het wegnemen van klachten. De behandeling kent naast het intakegesprek een gelimiteerd aantal zittingen, tot 6 sessies. Uiteraard afhankelijk van de aard van de klacht. Wat uiteindelijk rust zal geven is het aanvaarden van datgene wat niet uitgelegd kan worden.


Voor wie is behandeling geschikt?
De behandeling is geschikt voor kinderen en volwassenen met trauma- en angstklachten, zoals opdringende herinneringen aan een (schokkende) gebeurtenis, waaronder min of meer angstwekkende beelden zoals herbelevingen, schuld en zelfverwijt en nare, beangstigende dromen. De behandeling is effectief bij het verwerken van de gevolgen van bijvoorbeeld lichamelijke aandoeningen (whiplash), overvallen, ziektes, bedreigingen, seksueel misbruik, sterfgevallen, oorlog, (verkeers)ongelukken.


Behandeling
De behandeling werkt vaak snel, de cliënt leert emoties de baas te blijven. Tijdens de behandeling denkt de cliënt terug aan de gebeurtenis, inclusief bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Tegelijkertijd wordt het verwerkingsproces opgestart en wordt met behulp van vingerbewegingen een signaal aangeboden (de afleidende stimulus).

De herinnering aan de nare gebeurtenis verliest hierdoor snel haar kracht en emotionele lading. De herinneringsbeelden veranderen en worden bijvoorbeeld waziger of kleiner. En er kunnen spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring snel een geaccepteerde plek krijgt in de levensgeschiedenis van de cliënt.


Wat is het effect
Een verklaring voor de effecten van de behandeling is dat de procedure leidt tot versnelde informatieverwerking. De combinatie van het sterk denken aan de traumatische gebeurtenis(sen) en de aandacht voor de afleidende stimulus via de vingerbewegingen zorgen ervoor dat het natuurlijk verwerkingssysteem wordt gestimuleerd.


Wilt u meer weten over onze werkwijze neem dan contact op voor een oriënterend gesprek.

U kunt ook hieronder uw gegevens invullen, dan hoort u zo spoedig mogelijk van ons.

Naam:

E-mail:

Telefoon: