EMDR behandeling

“Trauma’s en angsten zijn er in vele vormen. Maak een einde aan de worsteling, EMDR kan veel voor je betekenen.”

Traumabehandeling (EMDR) 
EMDR is geschikt voor volwassenen en jongvolwassenen met trauma- en angstklachten. Het is een directe en effectieve behandeling voor trauma's (PTSS) en neemt terugkerende vervelende gevoelens, herbeleving, schuld, zelfverwijt, nachtmerries en nare gedachten weg. Een EMDR-traject kent naast het intakegesprek een gelimiteerd aantal zittingen, tot 6 sessies. Afhankelijk van de aard van de klacht.


Behandeling
De behandeling werkt over het algemeen snel, je leert emoties de baas te blijven. Tijdens de behandeling denk je terug aan de gebeurtenis, inclusief bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Tegelijkertijd ontvang je, met behulp van mijn vingerbewegingen, een signaal: de afleidende stimulus. Hierdoor wordt het natuurlijke verwerkingsproces opgestart.
Herinneringen aan de nare gebeurtenis verliezen zo snel kracht en emotionele lading. Er kunnen spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende een belastende betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat je de schokkende ervaring kunt accepteren en een plek kunt geven.Wil je meer informatie over mijn werkwijze of weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook hieronder je gegevens invullen, ik neem zo spoedig mogelijk contact op.

Naam:

E-mail:

Telefoon: