Zorg

“Een efficiënte zorgorganisatie kan niet zonder mediation. Mijn ervaring is dat het vroeg hanteren van een mediationclausule succesvol en tijdbesparend kan zijn.”

Conflicten in de zorg

Wanneer door conflicten binnen de zorgorganisatie de patiënt niet meer centraal staat, is het zaak pas op de plaats te maken en de hulp van de mediator in te roepen.
De zorgwereld is gebaat bij mediation. Zoals bekend is deze methode sneller, goedkoper, effectiever en minder stressvol dan een juridische procedure. Zorg en mediation passen zeer goed bij elkaar, met vertrouwelijkheid en zorgvuldigheid als kernwoorden.

Het is belangrijk dat er een omslag in de mentaliteit plaatsvindt om conflicten in een vroeg stadium aan te pakken. Het structureel gebruikmaken van een mediationclausule kan een essentiële rol spelen voor het succes van de mediation. Het ligt aan de partijen zelf om van de mediation een succes te maken. Eenmaal aan tafel hebben beide partijen al een grote voorsprong richting een oplossing gecreëerd. Een vroege voorsprong geeft vertrouwen en uitzicht op een gezamenlijk wenselijk resultaat.


Wilt u meer weten over onze werkwijze neem dan contact op voor een oriënterend gesprek.

U kunt ook hieronder uw gegevens invullen, dan hoort u zo spoedig mogelijk van ons.

Naam:

E-mail:

Telefoon: