EMDR Therapie bij Lampe Vitaal

Binnen Lampe Vitaal zijn we een samenwerking aangegaan met Paul Van Gestel van Verbeter Presteren. Hij zal EMDR therapie inzetten binnen individuele trajecten wanneer daar behoefte aan is. EMDR is altijd onderdeel van een multidisciplinair traject (fysiotherapeut, sportcoach, psycholoog, vitaliteitscoach etc.).

“Snel en effectief, met EMDR kan ik je helpen beter met traumatische gebeurtenissen, angsten en verdriet om te gaan.”

Word je leven negatief beïnvloed door een gebeurtenis uit het verleden? Soms zo erg dat het impact heeft op je dagelijks leven? Je loopt vast, hebt er zelf last van maar ook je omgeving, relatie, kinderen, werkgever en/of collega’s. De kans bestaat dat je een trauma hebt.

Trauma’s zijn er in vele soorten. Denk bij een trauma niet alleen aan schokkende gebeurtenissen zoals misbruik, geweld of een ongeluk. Ook nare ervaringen zoals bijvoorbeeld pesten of klachten als gevolg van een fobie kunnen een trauma veroorzaken.

Welke klachten duiden op een trauma? Vaak blijft de ernstige gebeurtenis door je hoofd spelen en herbeleef je dit nare moment steeds opnieuw. Dit kan zorgen voor slecht slapen, nachtmerries, depressiviteit, concentratieproblemen, snel geïrriteerd of schrikachtig zijn, angst en vermijding. Je leven staat on hold.

Wil je deze gebeurtenis en klachten niet langer je leven laten beheersen en je vrij en gelukkig voelen, dan is EMDR hiervoor een juiste behandelmethode. In mijn praktijk help ik je het trauma een nieuwe betekenis te geven en het te verwerken.

-Paul Van Gestel

Meer weten over EMDR? Neem eens een kijkje op de website van Paul.