Ben jij al bekend met EMDR-therapie?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing therapie. Een therapeutische methode die snel en effectief helpt bij het verwerken van traumatische en emotionele problemen.

Wat is het effect van EMDR?
Tijdens EMDR-proces komen herinneringen en associaties naar boven, maar ontstaan ook nieuwe inzichten, verminderen problematische emoties en nare gedachten en nemen zelfvertrouwen en positieve gevoelens toe. EMDR helpt om echt te voelen wat je verstandelijk eigenlijk al weet.

Wanneer zet ik EMDR in?
EMDR is effectief bij het verwerken van traumatische ervaringen. De heftige gevoelens die te maken hebben met het trauma worden geïsoleerd ‘bewaard’ in de hersenen en veroorzaken allerlei gevolgen zoals slecht slapen, depressie, concentratievermindering, snel geïrriteerd zijn, nachtmerries, schrikachtigheid, herbeleving, angst en vermijding.

EMDR kan ook worden toegepast als onderdeel van een behandeling van angsten en fobieën, weinig zelfvertrouwen, te heftige agressie, eetstoornissen, door stress veroorzaakte lichamelijke klachten, zoals rug- en hoofdpijn, maag- en buikpijn.

Wil jij angst- en traumavrij door het leven?
Schakel dan mijn hulp in, stuur een mail of bel me op om je probleem kenbaar te maken.
Lees hier meer over EMDR.

Ik ben aangesloten bij het CAT, de beroepsvereniging voor alternatieve therapeuten, en erkend als alternatieve therapeut door het Collectief Alternatieve Therapeuten.