Ontstaan conflicten door onbegrip en onwetendheid?

Conflicten, irritaties en ergernissen kunnen thuis en op de werkvloer ontstaan door o.a. onbegrip en/of onwetendheid, tussen mensen onderling of binnen teams/groepen. Deze conflicten worden vaak op eigen kracht opgelost, maar er zijn situaties waarin dat niet meer lukt.

Er is dan sprake van een andere vorm van miscommunicatie en worden mensen met bijvoorbeeld een stoornis als autismespectrum (ASS), ADHD of PDD-NOS niet begrepen omdat hun onderliggende aandoening niet bekend is bij hun gesprekspartner.

Uit onbegrip en onwetendheid kunnen vervelende situaties ontstaan die leiden tot een verstoorde relatie of verstandhouding. Vermijdend gedrag van de een, terwijl de ander het 'storende of andere' gedrag van zichzelf totaal niet herkend.

Als onafhankelijk MfN Register Mediator én vanuit mijn kennis en expertise met effecten op gedrag van mensen met een stoornis, kan ik bijdragen aan een beter onderling begrip. Door de situatie te lijf te gaan met gerichte gesprekken en methodes om het probleem aan te pakken, op te lossen en er sterker uit te komen.

Durf een eerste stap te zetten
Neem vrijblijvend contact op om met elkaar van gedachten te wisselen.

Ken je iemand voor wie mediation van belang is, deel dan dit bericht.